Choď na obsah Choď na menu
 


10. 2. 2015

Kefa na srsť

Dlho sme skúšali rôzne hrebene a tiež sme aj vyskúšali rôzne kefy. Vždy sa mi efekt rozčesania moc nepozdával. Mali sme aj kefy s kovovými štetinami ale tie Jack nezniesol asi ho dosť ťahali a aj škrabali na kožu. V takej kefe mi aj dosť ostávalo srsti a nemyslím vyčesanej, skôr sa mi zdalo že to bola aj vytrhaná srsť. Skúšala som mu telo česať aj obyčajným ludským hrebeňom tzv. Štylkou. Tá nebola zlá ale problém nastal ak mal niekde zlepenú srsť alebo chumáč. To už sa s ním hpršie rozčesávalo.

Tak som začala hladať na internete už osvečenú kefu ktorú ludia a chovatelia používajú a sú s ňou aj spokojný. Ludia používajú rôzne kefy a hrebene, jednému vyhovuje to druhému iné. Ale urobila som si taký priemer a vybrala som si tú kefu ktorú mali ludia najčastejšie v svojich článkoch. 

Bol to KW kartáč mix štetinový malýkw-kartac-mix-stetinovy-maly.jpg

 

 

- je vyrobený z pravých diviačích štetín kombynovaných s nylovými zubami

Tento kartáč som hneď objednala a používam ho stále sme s ním 100% spokojný.

 

 

 

Papillon ako je známe na ušiach má dlhé chlpy tzv. závesy. Tie je tiež potrebné prečesávať. Tu nastala otázka u mňa čo by bolo najlepšie. Takisto som sa pýtala na fórach a vybrala som:

Hrebeň Spratts No.73

hreben-spratts-no73.jpg

- je to kvalitný celokovový hrebeň anglickej značky Spratts

 

Taktiež sme s ním 100% spokojný a môžem ho len odporučiť

 

 

 

Šampón:

- používame od značky KW a tie vieme striedať . Buď používame mandlový olejový alebo norkový olejový či proteinový šampón.kw-mandlovy-olejovy-sampon-.jpg

 

 

- srsť je po nich nadýchaná ale nie elektrizujúca, dlhú dobu sa nemastí a čo je dôležité že po okúpaní týmito šampónmi sa vôbec psík neškriabe.

 

 

 

 

Starostlivosť o srsť :

Papillon je velmi nemáročný čo sa týka starostlivosti o srsť. Stačí ho prečesať 2 krát do týždňa celého a 3-4 krát uši,hrudník a zadok, tam sa chlpy kudlia viac, kedže je tam srsť najdlhšia.

Kúpeme ho v podstate len vždy pred výstavou pokial nieje nejaká situácia že sa v niečom vyvála alebo vyhrabe dieru do zeme. Po bežných prechádzkach ho len osprchujeme čistou vodou a to len labky a spodnú časť brucha pokial je vonku popršané alebo sa topí sneh.

Inak Papillon má srsť samočistiacu a velakrát sa stane ze počas túry je strašne zablatený alebo špinavý a ked prídeme ku autu tak to nieje také katastrofálne. Akoby to na ňom uschlo a opadalo :-)